Vlemmix båttrailer

Alla Vlemmix båttrailers är bromsade och godkända för 80 km/h.

Modellerna är mycket anpassningsbara för att passa alla båttyper: Kölrullarna kan höjas för att passa mycket planbottnade båtar, särskilda sidostöd kan monteras i olika höjder, vikten kan flyttas till optimal position genom att flytta både hjulaxlar och vinschtornet. Ljusrampen är justerbar för att passa även de längre båtarna.

Samtliga modeller kan användas som segelbåtstrailer!

Översikt Vlemmix båttrailermodeller

Behöver du hjälp att välja båttrailer?

Se även anpassningsmöjligheterna med våra tillbehör.

Övriga tekniska detaljer om Vlemmix släp och trailers

Ramkonstruktion

Galvaniserade släpvagnsramar

Stapel av galvaniserade ramar

Ramkonstruktionen består av varmgalvaniserat stål vilket ger ett mycket bra rostskydd. Den färdigsvetsade ramen doppas i ett stort galvaniseringsbad vilket gör att alla ytor blir behandlade, såväl invändigt som utvändigt.

Stödhjulet

Uppfällbart stödhjulEtt kraftigt stödhjul ingår på alla släp och trailers.

En extra finess på dessa stödhjul är att hjulet automatisk fälls upp i övre läget.

 

Hjul och däck

Alla båttrailer har likadana hjul som är dimensionerade efter den största modellen vilket innebär att de mindre modellerna har däck med mycket hög lastkapacitet.

Däckdimension, trailer: 185 R14 C 104, 900 kg, Kargomax GT radial ST-6000

Stålfälg med 5 bultar. Lättmetallfälgar finns som tillval.

Kölrullar och sidostöd

Sidorullar

Kölrullarna har en viktig uppgift på en båttrailer. De ska klara tunga vikter, slitage och rulla lätt när båten ska lastas och lossas. Om man snålar på kvaliteten på kölrullarna riskerar man att de blir tillplattade med tiden, att de böjer sig i ”ostbågeform” eller fastnar och inte längre rullar runt.

På Vlemmix båttrailers är både kölrullar och sidostödsrullar är gjorda av polyuretan. Polyuretan är starkt, elastiskt, nötningståligt och oljebeständigt. Materialet är mycket lämpligt för kölrullar och sidostöd eftersom det tål hög tryckbelastning och håller formen. Elasticiteten gör att rullarna är skonsamma mot båten.

Kölrullarna är monterade på en kraftig axel av stål (22 mm) och klarar därför även tunga båtar.

Sidorullar

Eftersom sidostödsrullarna är massiva är det ingen risk att man råkar ut för punktering på dem (jmf med luftfyllda sidohjul).

Belysning och el

Alla har en 13-polig kontakt som är den nya standarden inom EU. Nyare bilar har denna typ av kontakt. Om bilen har en 7-polig kontakt är det inga problem att sätta en adapter mellan släp- och bilkontakt.

Hjulaxlar

Hjulaxlar från Knott

Samtliga axlar, kulkopplingar och bromsar är av märket Knott. Det tyska företaget Knott har tillverkat fordonsaxlar sedan andra världskriget och är idag en av världens största tillverkare av axlar och bromssystem.

Axlarna på våra båttrailers har torsionsfjädring, vattentäta lager och rostfria bromskablar.